sklenik-728x90.jpg

Grilujeme hovězí

Jak na grilu připravíme váborný hovězí steak? Maso musí být trochu prorostlé protože čím prorostlejší tím je šťavnatější steak po grilování. V obchodě chtějte převážně maso z býka. Jak poznám to nejlepší maso na grilování? Pokud placem zatlačíte na maso, tak v ideálním kousku vám zůstane otisk Vašeho palce.
Maso si nakrájíme nebo necháme nakrájet na dvou až tří centimetrové plátky. Při grilování hovězího je dobré nepoužívat moc koření a hlavně soli. Sůl při grilování maso zbytečně vysušuje a maso zbytečně ztrácí šťávu. Samotná chuť masa je skutečným zážitkem. Při otáčení nepoužívejte ostré předměty, jinak z masa vyteče veškerá šťáva. Pokud chcete opravdu dobrý steak, nemělo by vám vadit, že bude trochu krvavý. Moc propečený steak vám nikdy chutnat nebude tolik jako steak plný šťávy. Zda je maso správně propečené poznáme tak, když na něj zatlačíme prstem. Dobrý steak ještě pruží a je měkký.
Před podáváním nezapomeňte maso na chvíli nechat ležet, aby se v něm rozestoupily všechny chutě. Nikdy nesmí přijít na talíř hned po sundání s grilu. Maso můžete na pět minut zabalit do alobalu. Solíme a dochucujeme ideálně až když ho sundáváme z grilu.